Vi må snakke om januar

I snitt forlater 25,3 millioner mennesker hjemmene sine på grunn av klimarelaterte problemer - hvert år

Kilde    |    FN-sambandet

-SIDEN SIST-

Miljøvennlig adventskalender

I desember 2019 hadde vi i Om i morgen en adventskalender på Instagram. Vi publiserte spørsmål annenhver dag som var relatert til klima, miljø og selve stiftelsen Om I Morgen. I adventskalenderen hadde våre følgere muligheten til å vinne herlige premier ved å svare på ulike spørsmål som ble lagt ut på plattformen. Gavene bestod først og fremst av gavekort til fremtidsrettede og klimavennlige aktører, i tillegg til billetter til opplevelser, som et motsvar på bruk-og-kast samfunnet. Totalt 12 heldige vinnere med riktige svar ble trukket ut, i tillegg til 2 av våre faste følgere. Denne suksessen skal gjentas i år!

 

På Vippen - 2020 tiåret for handling

Torsdag 23. januar deltok vi på et av Klimafestivalen §112s arrangementer: "På Vippen - 2020 tiåret for handling". Daglig leder av Norsk Klimastiftelse Lars-Henrik Paarup Michelsen og Asgeir Sorteberg, professor i meteorologi, tok oss gjennom det siste tiåret med fokus på klima og klimapolitikk. Kvelden ble avsluttet med debatt hvor politiske spørsmål rundt klimakrisen ble tatt opp. 

Daglig leder i Norsk klimastiftelse, Lars-Henrik Paarup Michelsen, la fram spennende og oppsiktsvekkende grafer under sitt foredrag om klimapolitikkens utvikling fra 2010-2019.
Knusing av klimamyter

Mandag 27. januar hørte vi klimaforsker Erik Kolstad knuse klimamyter på Bergen Offentlige Bibliotek. Dette var også et arrangement av Klimafestivalen §112 som stadig stiller med innholdsrike foredrag.

Det er avgjørende å holde seg oppdatert på fakta for å kunne ha et realistisk bilde over jordens klimahelse. Dersom du også ønsker en bedre og mer håndterlig oversikt over klimakrisen kan du se gjennom Bjerknessenteret for Klimaforsknings faktasider her eller lese mer om Kolstads forskning i en av hans kronikker under Media på hans hjemmeside. 

Plasthvalen - 3 år etter

Mange kjenner til plasthvalen som et symbol på klimakrisen. Det har den blitt i løpet av årene etter det ble funnet over 40 plastposer i magesekken til hvalen i 2017. Da UiB og Universitetsmuseet arrangerte "Plasthvalen - 3 år etter" ville vi selvfølgelig komme å høre om hva som har skjedd i tiden etter funnet.

Vi fikk møte forskerne som fant plasten i magen til hvalen, og fikk høre om ulike plastrelaterte prosjekter ved UiB. Vi fikk se at et stort og tverrfaglig miljø forsker på både å løse plastkrisen og mikroplastens innvirkning på dyr. I tillegg fikk vi være med på laboratoriet og se hvor mye mikroplast som finnes i sand fra strender i nærheten.

BLI MED PÅ ÅRETS VIKTIGSTE KONFERANSE 20. APRIL

Vi må snakke om i morgen

Hva må til for et grønt skifte?

Er sirkulærøkonomi en del av løsningen?

Hvor vil vi få jobb i fremtiden?

VI MÅ SNAKKE OM I MORGEN.

 

I 2019 har det skjedd mer endringer for et grønt skifte enn noen tidligere år. Flere steder i verden erklæres det klimakrise, og millioner av mennesker, spesielt unge, streiker for klimaet hver uke. De streiker fordi myndighetene gjør for lite for å redde klimaet og fremtiden vår. Så vi spør: Hvorfor gjøres det ikke mer? Hva er planen? Vi vet at vi må redusere alle klimagassutslipp om vi skal nå målet i Parisavtalen, og det må vi dersom vi og våre barn skal ha en levelig fremtid. Alle må med, næringslivet, politikken og akademia. Det betyr at Norges fossile næring, som også er vår største inntektskilde, må omstilles. Vi i Om i morgen spør hvordan.

 

Nå er det to år siden vi arrangerte «Vi må snakke om i morgen»-konferansen i Grieghallen for første gang. Der stilte vi, bachelor- og masterstudenter, ubehagelige og viktige spørsmål. Nå gjør vi det igjen. 20. april skal vi nok en gang snakke sammen, stille spørsmål og finne svar. Hva står i veien for det grønne skiftet? Hvordan kan vi nå klimamålene vi satte i Paris i 2015? Næringslivet, politikken, akademia og ungdommen møtes for å svare på dette - i fellesskap.

Meld deg på gratis her
Vil du være med å redde verden - litt?

Søk om å bli frivillig i Norges fremste klima- og energistiftelse av og for studenter!
Vi trenger flere som ønsker å være med på arbeidet for å akselerere det grønne skiftet. Kanskje det kan bli deg? Vi byr på et godt arbeidsmiljø, mulighet for å møte din fremtidige arbeidsplass og en høyst attraktiv CV.

Er dette noe for deg? Ta kontakt med Carina på carina@omimorgen.com.

-FØLG MED PÅ BLOGGEN VÅR-

Image
January 31, 2020
Hvem snakker Thunberg til?
Under en middag i julen kom et middelaldrende familiemedlem med følgende utsagn: «Greta Thunberg er litt mye.» Denne uttalelsen overrasket meg, og jeg har tenkt på den siden.  17 år…
Les videre...

-ARRANGEMENTER Å FÅ MED SEG I FEBRUAR-

11. FEBRUAR

Klar for klimakrise

12. FEBRUAR

Akademisk lunsj: Klimautviklingen globalt og lokalt

24. FEBRUAR

Klimamyteknusing - oljen og omstillingen

Facebook Twitter Instagram
Modify your subscription    |    View online
Om i Morgen
post@omimorgen.com
Copyright or Legal text